Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.

Neem een kijkje op deze website als je wilt leren en werken of meer wil weten over bij- en omscholing. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en kies een beroep dat bij je past. Bij het Leerwerkloket vind je kennis en informatie en praktische tips over alles wat met leren en werken te maken heeft.

Artikel

Dit doet het Leerwerkloket voor werkgevers

Het Leerwerkloket ondersteunt werkgevers

Het Leerwerkloket ondersteunt werkgevers met het stimuleren van Leven Lang Ontwikkelen en helpt onder meer met:

  • Advies op maat over scholing en ontwikkeling van personeel
  • Inzicht in de regionale scholings- en arbeidsmarkt
  • Inzicht in financiële regelingen leren en werken
  • Organiseren van een leerwerktraject op maat 
  • Verbinden van verschillende partijen om doelen te bereiken zoals het werven en opleiden van nieuw personeel

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag op weg!

We onderzoeken samen met jou wat de opleidingswens is, welke manier van leren het meeste effect heeft en welke opleider daarbij het beste past. Ook is het mogelijk om met medewerkers een loopbaan-en ontwikkeladviesgesprek te voeren. Bovendien kunnen wij vertellen hoe je een erkend leerbedrijf kunt worden en in contact brengen met SBB (Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Leerwerktrajecten

Wanneer je moeite hebt om goed opgeleid personeel te vinden helpen wij graag bij het organiseren van een leerwerktraject op maat, onderzoeken wij de mogelijkheden voor het financieren van een leerwerktraject en ondersteunen wij bij de werving van geschikte kandidaten.

Taal op de werkvloer

Meer dan 700.000 werkenden hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Het is voor medewerkers lastig om zich verder te ontwikkelen als zij de taal niet goed beheersen. Kijk hier voor meer informatie over taal op de werkvloer.

Leven Lang Ontwikkelen

Door technologische veranderingen, globalisering en maatschappelijke uitdagingen als de energietransitie en corona verandert de arbeidsmarkt voortdurend. Door de gestegen levensverwachting en pensioenleeftijd moeten we langer en duurzamer doorwerken. Dit heeft grote gevolgen voor de arbeidsmarkt, voor iedereen. Werknemers, zzp'ers, werkzoekenden, maar zeker ook voor werkgevers. Het motto van het Leerwerkloket is dan ook “blijf je leven lang ontwikkelen”.

5 redenen om te investeren in scholing

  • Scholing tilt ieder bedrijf naar een hoger niveau. Beter geschoold personeel leidt tot betere kwaliteit en dienstverlening.
  • Door te investeren in kennis van personeel, win je het van de concurrent. Stilstand is achteruitgang in de huidige wereld waar (technologische) ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen.
  • Scholing verhoogt de productiviteit. Werknemers zijn beter gemotiveerd en het ziekteverzuim daalt.
  • Scholing motiveert en bindt werknemers aan een bedrijf. Goed (geschoold) personeel is moeilijk te vinden. Door werknemers op te leiden zorgt je voor doorstroming van personeel en houd je toch de ervaring en kennis binnen het bedrijf.
  • Scholing laat zien dat een bedrijf Maatschappelijk Verantwoord Onderneemt.