Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.

Neem een kijkje op deze website als je wilt leren en werken of meer wil weten over bij- en omscholing. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en kies een beroep dat bij je past. Bij het Leerwerkloket vind je kennis en informatie en praktische tips over alles wat met leren en werken te maken heeft.

Artikel

Bloemendal Bouw ontvangt certificaat Taalakkoord

Op 8 maart 2023 heeft Bert Boeijink, directeur van Bloemendal Bouw bv uit Leusden het certificaat Taalakkoord ontvangen uit handen van Hans Eijsink en Gerland Bijkerk van het Leerwerkloket regio Amersfoort. Daarmee is Bloemendal Bouw een erkend ambassadeur van het Taalakkoord. Ze helpen taal op de werkvloer bespreekbaar te maken en mensen bij te scholen.

Bert Boeijink begeleidt als inclusief werkgever al jaren mensen op de werkvloer. Zo heeft hij een ingenieur in dienst die op vrijdag taalbegeleiding krijgt. Door te werken tussen de Nederlandse werknemers leert hij snel. Een andere werknemer heeft ook veel baat bij de taalbegeleiding. Hij werkt al jaren in het bedrijf. Zijn kinderen spreken thuis ook Nederlands, wat het leerproces natuurlijk alleen maar ten goede komt.

Het gaat om wekelijkse klassikale begeleiding in een groepje van 3 á 4 mensen. Bert: “Ik blijf stimuleren dat er hard gewerkt moet worden aan het taalprobleem. Het is van belang de taal goed te beheersen. Zeker als het om veiligheidsinstructies gaat.”

Taalakkoord

Je kunt je als werkgever aansluiten bij het Taalakkoord Werkgevers. Binnen het Taalakkoord zet je samen met andere werkgevers in op taal en deel je kennis en ervaringen. Het Taalakkoord Werkgevers wordt uitgevoerd door de Leerwerkloketten en is een initiatief van het ministerie van SZW. Bekijk voor meer informatie de Centrale Boodschap Taalakkoord en de Toolkit Taalakkoord. Wil je ook aansluiten bij het Taalakkoord? Neem dan contact op met het Leerwerkloket regio Amersfoort.