Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.

Neem een kijkje op deze website als je wilt leren en werken of meer wil weten over bij- en omscholing. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en kies een beroep dat bij je past. Bij het Leerwerkloket vind je kennis en informatie en praktische tips over alles wat met leren en werken te maken heeft.

Kei voor de Klas: oriëntatie op werken in het onderwijs

Datum en tijd
Einddatum
Locatie
ROC Midden Nederland, Disketteweg 10 Amersfoort

Voor goed onderwijs zijn voldoende en goed opgeleide leraren nodig. In de nabije toekomst dient zich in de regio Amersfoort een tekort aan leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs aan. Verschillende partners in de regio en stad Amersfoort werken samen aan het oplossen van het lerarentekort.

Wat kan je op 6 oktober verwachten?

De bijeenkomst bestaat uit de volgende bouwstenen:

  • Werken in het onderwijs: hoe mooi en leuk is het, wat is er spannend en uitdagend aan en hoe ziet een werkdag eruit? Wat zijn de baankansen? In gesprek met leraren, schoolleiders en onderwijs HR- medewerkers, hybride docenten en studenten.
  • Bevoegd lesgeven: wat is er nodig om te kunnen werken in het onderwijs? Welke bevoegdheid moet je halen? Welke opleidingstrajecten zijn er. Hoe is het om te studeren naast een baan? In gesprek met opleiders van verschillende opleiders uit de regio.

Kijk voor meer informatie op www.keivoordeklas.nu. Via deze link kan je je ook aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst. 

De dag na de voorlichtingsbijeenkomst, openen de scholen in Amersfoort hun deuren voor jou!

Ben je benieuwd naar hoe een dag in het primair onderwijs er uit ziet en welke taken en werkzaamheden een leerkracht allemaal uitvoert. Of wil je graag meelopen in het voortgezet onderwijs of op een mbo? Dit is je kans! Op donderdag 7 oktober kan je meelopen in het onderwijs.

In het primair onderwijs loop je een hele dag mee. Je start de ochtend met het team, loopt de hele dag mee in één of meerdere groepen en na afloop heb je de mogelijkheid om in gesprek te gaan met leerkrachten. In het voortgezet en MBO loop je, afhankelijk van het rooster en de opleiding, een dagdeel of lesuur mee.

Kijk ook voor het aanmelden voor de meeloopdag op www.keivoordeklas.nu